Fénykép-0007

A wulfenit a szulfátok osztályába tartozó, ólom tartalmú ásvány. A molibdátok alcsoport tagja. http://pongraczagnes.hu/vii-szulfat-es-rokon-asvanyok/

s-l16001

Az ásványt 1845-ben nevezték el Franz Xaver von Wulfenről az osztrák természettudós tiszteletére.

Fénykép-0047

Tetragonális rendszerűen kristályosodik, gyakran tömpe, piramidális vagy tábla alakú kristályokkal. Előfordul viszont granuláris alakban is. A színe sárga, narancs, vöröses, ritkán barnás vagy zöldes lehet.

s-l1600

Képlete: PbMoO 4

Keménység: 2,75 – 3 (Mohs)

Ragyogás: gyantás

Hasadás: szabálytalan

Kitartás: törékeny

Fénykép-0013 k

Porszín: fehér

Fajsúly: 6,5-7,0  g / cm 3

Átlátszóság: átlátszó vagy átlátszatlan

pleokroizmus:  gyenge: narancs és sárga

egyéb: piezoelektromos

 

Fénykép-0005

 

A wulfenit előfordulása: Ausztriában,  Szlovéniában, Angliában, az USA-ban, Kínában és Mexikóban vannak jellemző lelőhelyei . Magyarországon a Velencei-hegységben (Pátka) fordulnak elő milliméteres kristályai.

Fénykép-0037

Hatása: A wulfenit hasznos az élet kevésbé pozitív aspektusainak elfogadásához, mert megakadályozza a kudarcot és a tehetetlenséget, ha negatív helyzetekkel vagy érzésekkel találkozunk. Hasznos azok számára is, akik érzelmileg kiegyensúlyozatlanná válnak. Ezt a kristályt használják az érzelmi elzáródások tisztázására, és a mindenféle blokkolt energiák elindítására.

Fénykép-0022

Támogatja a művészi kreativitást, mivel ösztönzi az inspirációt, és a kitartást is a művek befejezése során. A wulfenit eredetiséget, új ötleteket és koncepciókat hoz a vizuális, írásos és más kreatív művészek számára.

Fénykép-0035

A wulfenitet mindenféle fehér mágikus rituálékban is használják, mert azt tartják róla, hogy hozzáfér a múlthoz, a jelenhez és a jövőhöz, hogy segítse a kommunikációt és kapcsolatot a szellemvilággal, mivel ez a kő könnyedén és gyorsan mozog a fizikai szintről a lelki, intuitív vagy spirituális szintre.

Fénykép-0017

A wulfenit segíti a méh gyógyulását a szülés után vagy a vetélés után. Ez egy kiváló kő a sejtmemória javítására és a teljes fizikai és szellemi megújuláshoz. A wulfenit stimulálja az anyagcserét, és fokozza a szexuális működést és az örömöt.

Fénykép-0004

A wulfenit ólmot tartalmaz, ezért körültekintően kell használni.

s-l16002

WULFENITE
* yellow-orange little crystals on matrix *
* nice specimen from classic locality *
size: 37 X 26 X 15mm
weight: 21g
origin: Mežica, Slovenia

Fénykép-0036