Kianit

Fénykép-0032

A kianit a szilikátok osztályába tartozó ásványfaj. Elnevezésének szinonimája: disztén (disz=kettős, sztenosz=erősség, görög).

kianit

  • Képlete: Al2SiO5 (csakúgy mint az andaluzité és a szillimanité)
  • Szimmetriája: triklin (véglapos)
  • Sűrűsége: 3,6 g/cm3
  • Keménysége: kristálytani iránytól függően 4-7 (a Mohs-féle keménységi skála alapján)
  • Hasadása: jó
  • Színe: égkék (cián, melyből neve is származik), szürkésfehér, ritkán sárga, barna, rózsaszín
  • Fénye: gyöngyház-üvegfényű

Fénykép-0015
Megnyúlt táblás vagy léces kristályai elterjedtek. Nyúlt kristályai sokszor kusza vagy sugaras halmazokat alkotnak. Sztaurolittal (egy másik szigetszilikát) történő epitaxiás összenövése jellegzetes jelenség.

Fénykép-0020
Kianit UV -fényben

A metamorf kőzetek elegyrésze, melyekben uralkodóan a nagy nyomású regionális metamorf kőzetekhez kapcsolódik. A trimorf Al2SiO5 vegyület közepes hőmérsékleten és nagy nyomáson stabil módosulata.

kianit free form

Drágakő minőségű, kék színű fajtáját ékkőnek csiszolják.kianit csiszolt 2
0.80 cts. 6.1 x 4.1 mm.
UNHEATED NATURAL CABOCHON
BLUE KYANITE OVAL AFRICA
Thaiföldi csiszolás- Centergemstone

Hatásai: A szónokok és a médiumok köve. Méregteleníti a szervezetet, serkenti a pajzsmirigy, vesék, mellékvesék, húgyúti szerveket, segíti az ivarszervek működését. Csökkenti a vérnyomást, lázat, izomproblémákat. Serkenti a kisagy működését, és a test motorikus reakcióit. Gyógyítja a torok problémákat, torokgyulladást, erősíti a hangszálakat.

csisz kianit1.07 cts.7.9 x 6 mm.
UNHEATED NATURAL CABOCHON BLUE
KYANITE OVAL NEPAL
Thaiföldi csiszolás- Centergemstone

Kianit, a közvetítők köve. Magas rezgésű kristály, könnyed, ragyogó energiával bír. Mihály arkangyalhoz kapcsolható és a 33-as számhoz.

Fénykép-0014

Ez a kő lélekkísérőkkel áll kapcsolatban. Könyörületet nevel belénk, gyógyító álmokat hoz és megkönnyíti az álmok visszaidézését. A kianit segít leküzdeni az áldozattá válást és a lehangoltságot, emellett enyhíti a köszvényt, a reumát és a savasodást is. Mivel a kianit nem tárolja a negatív energiákat, ezért nem szükséges tisztítani!

Fénykép-0002

 

Fénykép-0012

Fénykép-0006 (2)

Fénykép-0028

Fénykép-0011

kianit 016